Hur kommer man snabbast igång med sin blogg?

Wordpress

Populariteten för bloggar kanske minskat på senare tid dock har vikten av en blogg aldrig varit så stor som den idag är.

Förr i tiden var bloggar oerhört populära när det kom till att följa olika influencers, läsa om deras liv, samt så var bloggarna på så vis en oerhört lukrativ marknad för företag som önskade synas på nätet och göra reklam för sina varumärken.

Marknaden har på senare tid skiftats och idag har denna form av konsumtionsmedia flyttat allt mer till sociala medier och plattformar som Instagram medan mer seriösa tidningsskrifter och andra nyhetskällor flyttat till att erbjuda en större del av sitt utbud i form av nätläsning.

Idag kan man kalla alla nyhetsorganisationer som erbjuder tidningsskrifter på nätet, som Aftonbladet, Expressen, m.fl. ”bloggar”. Skillnaden på en blogg som aktivt följer nyheterna och Aftonbladet är således inte stor alls, tvärtom blir denna klyfta mindre med tiden.

Så för den som önskar starta sin blogg idag—hur går man bäst till väga? I detta inlägg följer denna guide på hur du enklast startar din blogg 2019.

Steg 1: Lägg grunden för en framgångsrik blogg

Vill man vara framgångsrik bör man göra rätt ifrån sig från början. Även skapandet utav en blogg följer denna regel.

Lägg rätt grundverk så kommer du snart att ha en stark och kraftfull blogg som du kan få det mesta utav.

Vad innebär en bra grund för bloggar?

En bra grund innebär att man väljer rätt webbhotell och är skonsam med resurserna, vilket innebär att man inte betalar allt för mycket för sitt webbhotell och för sin blogg utan istället får ut så mycket som möjligt för pengarna. Genom att välja ett webbhotell som är oerhört billigt, som MissHosting eller Loopia, kan du undvika rutten där man lånar pengar för att starta sin blogg utan kan istället fokusera på att bygga din blogg kostnadseffektivt och utan att lägga ned allt för mycket möda och tankar på finansiella medel.

Många som startar bloggar idag tror att man behöver låna pengar snabbt för att få igång sin blogg—dock kan detta inte vara längre bort från sanningen. Sanningen är att bloggar är nästan gratis och ett webbhotell kostar inte mer än en Netflix-prenumeration. Således kan man starta sin egna blogg utan att behöva betala allt för mycket, i vissa fall (MissHosting) behöver man inte betala något alls i några månader, utan kan istället starta sin blogg och fokusera på att bygga innehåll istället för att betala för en massa saker man inte vet kommer, eller kommer inte, att behövas.

Steg 2: Hittat rätt webbhotell? Köp en domän och installera din blogg!

Det stämmer. Du är klar på bara två steg!

När du väl köpt ett webbhotell du känner dig nöjd med gäller det bara att köpa en domän och därefter installera en bloggplattform på denna.

Majoriteten av hemsidor på nätet idag använder bloggplattformen WordPress idag. Plattformen är oerhört kraftfull och kan göra det möjligt för en att starta allt ifrån en webbshop till en professionell sida för sitt företag. Med WordPress är allt möjligt. Installera därför WordPress så fort du köpt ett domännamn du känner dig nöjd med och logga därefter in på din WordPress kontrollpanel. Härifrån styr du hela din hemsida och kan lägga upp inlägg såväl som anpassa temat.

Därefter är du klar!

Nu har du en blogg du kan börja anpassa, sprida dina åsikter via och processen tog inte längre än några minuter. 2 steg! Att komma igång med sin blogg har med andra ord aldrig varit enklare än det idag är. Prova och se om du kommer igång med din hemsida redan idag!